Zipper park

Lördagen har gått i blixtlåsets tecken. Idag har nämligen Zipper Park invigts i Halmstad – och jag har köpt blixtlås till klänningen jag håller på att sy.

Zipper Park är namnet på blixtlåslika konstverk som placerats på sju platser i centrala Halmstad. Det ser ut som någon öppnat en dragkedja i stensättningen och gräset under tittar fram. (konstgräs)

IMG_2861

Det här blixtlåset kan ses vid Torntorget.

IMG_2860

Så här ser det ut från andra hållet.

IMG_2864

Inne i Halmstad konsthall (vid Halmstad Stadsbibliotek) finns en omvänd variant med konstgräs runt blixtlåset istället för i.

Konstnären heter Robert Hais. Han vill med de här grönskande blixtlåsen påminna om naturen och öka välbefinnandet för dem som rör sig i staden. Enligt Hallandsposten som skrivit om Zipper park idag ska konsten ses som en ”mild kritik” mot en rådande trend där grönskan betraktas som dyr och ersätts med anlagda hårda ytor.

Jag tycker om den här konsten som samtidigt som den kan ses som ett inlägg i miljödebatten glädjer alla som oväntat stöter på ett jättelikt grönskande blixtlås på gatan :).

Ewa

3 reaktioner på ”Zipper park

  1. Hej, hittade hit genom, ja nu minns jag inte, men från en annan blogg förmodligen. Har lagt in adressen i Bloglovin för att följa den/dej. Trevlig blogg! Kul med blixtlåskonsten. Googlade och fann fler. Var nyss i Halmstad, men bara på genomresa så jag får kolla bättre vid annat tillfälle. /Anna

      • Ja Halmstad är ju en fin stad, men vi var på väg till Varbergs teater för att se musikalen Sweeny Todd så därför gjorde vi bara ett kort stopp.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s