Afmaeli

IMG_6859Jag har börjat sticka en islandströja till min far. Han fick garn  och beskrivning i en kasse på sin födelsedag med löfte om att han slipper sticka tröjan själv :). Modellen heter Afmaeli, vilket lustigt nog är det isländska ordet för födelsedag.

Det var ett bra tag sedan jag laddade ner mönstret (gratis om du klickar här), fastnade direkt för det och sparade det för kommande behov.

Jag ville sticka med Lettlopi som beskrivningen sa, men hittade inte garnet i de ”vanliga” garnaffärerna i stan utan på Panduro. Hade sådan tur att det fanns precis så många nystan jag behöver (enligt beskrivningen) i en vacker blå färg som kallas Lapis. Jag tycker om att den är diskret melerad med lite,  lite svart och ett och annat lite ljusare inslag, ungefär som om man målat garnet med akvarellfärg:

IMG_6861

Man kan ju tycka att det är lite off season att börja på en tjock ylletröja i början på maj, men far är lite frusen av sig – och de svenska sommarkvällarna kan som bekant bli kalla.

Nu funderar jag på att sticka båda ärmarna samtidigt med lång rundsticka (Magic loop-tekniken). Det borde öka chanserna för att ärmarna blir lika långa och att ökningarna kommer på samma ställe på båda ärmarna. Och så blir båda ärmarna färdiga samtidigt och det är ju bra. Andra ärmen brukar ju ta dubbelt så lång tid som den första annars (känns det som).

Har du testat att sticka båda ärmarna samtidigt på detta sätt och vad tyckte du om det?

Ewa

 

 

 

5 reaktioner på ”Afmaeli

  1. Det blir en fin tröja!
    Jag håller på med två ärmar samtidigt så som du tänker dig av samma skälnsom du säger. Lite bökigt, särskilt som jag stickar från armhålan och ned, men jag strävar på och de blir ju lika! 😊

    • Funderar på om stickningen inte flyter på lika bra som med strumpstickor, men ska pröva i alla fall. Kul att du tycker tröjan blir fin.

  2. Jag har stickat en Riddari i Lettlopi och då stickade jag båda ärmarna samtidigt (har inte hunnit blogga om den än)! Jag tycker det är toppen! Annars skulle mina ärmar inte bli likadana! Perfekt att öka på båda samtidigt för att slippa minnas hur man gjorde på den första! Go for it! =)

  3. Vilken fin present! Jag är också väldigt svag för den typen av garn som liksom är lite, lite melerat så att de knappt syns. Jag har stickat två ärmar samtidigt och tycker det är supersmidigt!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s